woonkeuken Mariahoeve – crowdfunding

afbeelding_WCMariahoeve

 

“Wie heeft er zin om op korte termijn te brainstormen over een wedstrijd voor Haagse Vernieuwers. Dit zou een leuk co-creatietraject kunnen worden.” Deze oproep deed ik drie maanden geleden in de LinkedIngroep Smaakmaker. Het heeft geresulteerd in een uniek samenwerkingsproject met VÓÓR Welzijn: De woonkeuken van Mariahoeve als spiegel van de wijk.

Smaakmaker Stef Beun reageerde op mijn oproep. Hij was druk bezig om zijn wijkcentrum Mariahoeve en de medewerkers voor te bereiden op de nieuwe taken, als gevolg van de wijzigingen in de zorg. De verbouwing van de frontoffice was in volle gang. Toch maakten de medewerkers tijd om met mij te brainstormen over de volgende fase in de ontwikkeling, met het plan voor de Woonkeuken van Mariahoeve als resultaat.

Meerwaarde

De wedstrijd voor Haagse Vernieuwers hebben we niet gewonnen, maar iedereen was zo enthousiast dat we verder zijn gaan denken. Dit heeft geleid tot een voor ons beide unieke crowdfundingactie “Wat is uw aandeel?”, om draagvlak en middelen te krijgen om het plan toch te realiseren. Bewoners, ondernemers en bedrijven in de wijk kunnen mede-eigenaar worden van de woonkeuken door een aandeel te kopen. Het varieert van een stoeptegel voor € 5 tot een gasformuis van € 1.000. Tijdens de opening van het vernieuwde wijkcentrum was er al volop aandacht voor en VÓÓR Welzijn grijpt iedere gelegenheid aan om het plan onder de aandacht te brengen.