Rutges | De Meern

ONTWERP TOTAALINRICHTING

Rutges is een professioneel en innoverend bedrijf dat diverse specialismen in huis heeft voor het uitvoeren van renovatie- en onderhoudswerkzaamheden aan en in woningen en andere gebouwen.

Voor het ontwerp van de nieuw te bouwen kantoor- en werkplaatslocatie vonden Marius en Dennis Rutges het belangrijk om een interieurarchitect in de arm te nemen met veel ervaring op het gebied van kantoorinrichting. In opdracht van Gispen heeft MHIO een totaal inrichtingsconcept ontworpen en was daarnaast nauw betrokken bij de uitvoering.

Vader en zoon Rutges wilden graag een strakke tijdloze inrichting waarbij het exterieur (ontwerp Jaap Dijkman architecten, Amsterdam) en het interieur mooi op elkaar aansluiten qua sfeer.

Het gehele kantoor is voorzien van zoveel mogelijk glazen wanden waardoor transparantie in de organisatie ontstaat en een optimale binnen – buiten beleving.

De basis van het kleur- en materiaalplan is sober in zwart-wit en warme grijstinten waardoor de toepassing van het meranti plexwood icm her en der een rood kleuraccent goed tot zijn recht komt.