Deelgemeente HIS | Rotterdam

ONTWERP TOTAALINRICHTING

Deelgemeente Hillegersberg- Schiebroek is in april 2012 verhuisd naar nieuwe huisvesting in het complex 110-morgen aan de Argonautenweg in Rotterdam.

In het interieurontwerp wordt gestreefd naar een duurzame uitstraling waarin de burger, de bestuurders en de medewerkers zich uitgenodigd voelen.
De werkomgeving is transparant en functioneel waardoor het goed aansluit bij een nieuwe manier van werken voor de deelgemeente.
De toegepaste kleuren en materialen refereren aan het vele groen en water die deze deelgemeente zo kenmerkt.
MHIO is betrokken geweest bij het maken van een functioneel en ruimtelijk programma van eisen en het creëren van een totaal inrichtingsconcept van de raadzaal/ trouwzaal, afdeling burgerzaken tot en met de kantoorverdiepingen.

De raadzaal/trouwzaal van de deelgemeente Hillegersberg is ingericht als multifunctionele ruimte. De kleurstelling van de ruimte is rustig gehouden. Antracietkleurige vloerbedekking en witte wanden.De grote ovale lampen zijn rondom voorzien van LED verlichting die van kleur kan wisselen. De vergaderstoelen zijn in 4 verschillende kleuren gestoffeerd.
Speciaal voor deze ruimte is een kunstwerk ontworpen door de Rotterdamse kunstenares Anuli Croon. Dit kunstwerk wordt aangebracht op stoffen paneelgordijnen die voor de grote glasvlakken hangen