Over

wie-is-mhio-interieurontwerpDeze foto is genomen tijdens een bezoek aan de Meisterhäuser van Walter Gropius in Dessau. 1 van de plekken waar ik geïnspireerd door raak.
Als interieurarchitect wordt ik geraakt door bijzondere plekken in de (architectuur-)geschiedenis. Niet alleen het resultaat telt maar er zijn zoveel elementen samen gekomen die voor een bijzonder gebouw gezorgd hebben en vooral die elementen interesseren mij.

Zoals ik mij oprecht interesseer in mijn opdrachtgevers. Wie zijn ze, wat doen ze, hoe maken ze gebruik van de ruimte, waar raken zij door geïnspireerd, waar worden zij blij van.

Inmiddels is het al weer bijna 20 jaar geleden dat ik afgestudeerd ben aan de Academie van Beeldende Kunsten in Maastricht. Aan de ABKM heb ik de afdeling architectonische vormgeving gevolgd.
Voorafgaand aan de kunstacademie heb ik in Boxtel aan St.Lucas, aan de toenmalige afdeling beschermings-en afwerkingstechnieken mijn meesterschilder-diploma gehaald. Een periode waarin ik mijzelf heb kunnen ontplooien en vooral geleerd heb om praktisch en toepasbaar te leren denken.
Maar uiteindelijk heeft de Academie een grote basis gelegd voor de uitgangspunten van waaruit ik nog steeds werk.

Na mijn studie heb ik gewerkt bij de toenmalige Dienst Huisvesting Buitenland, Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. In samenwerking met collega interieurarchitecten heb ik daar gewerkt aan diverse inrichtingen van kanselarijen en ambtswoningen.
In 1997 ben ik bij Gispen Kantoorinrichters gaan werken als interieurarchitect vanuit de regio Den Haag. Gedurende deze periode heb ik heel veel organisaties van binnen gezien en allerlei mogelijke ruimtes mogen inrichten. Mijn hart ging vooral uit naar de totaalinrichting, het liefst gebaseerd op activiteit gerelateerde inrichtingsconcepten. Dit omdat ik het leuk en belangrijk vind om met de opdrachtgever te bekijken, te bespreken, te inspireren en geinspireerd te raken welke (werk-)omgeving het beste bij hen past en waar zij zich blij in voelen en goed kunnen werken.

MHIO, Mariët Hendrikx Interieur Ontwerp is sinds 2011 mijn ontwerpbureau. Naast projectinrichting werk ik ook voor particulieren.